lunes, 27 de octubre de 2008

Provincie 200 – Ruta 240 – Etapa 241: Almarza

-
Ofwel, in de provincie
Soria bezig met de wandelroute door die gehele provincie van Alto del Prado naar Romanillos de Medinaceli en de eerste etapa van (Venta Puerto Piqueras) Alto del Prado naar het dorp Almarza. De wandelroute zelf mooi in kaart gebracht en nu beschreven. Tot zover niets bijzonders.
-
Er is meer dan wandelen en lopen door Spanje.
-
De historie van La Venta Puerto Piqueras opgezocht. Weet nu waarom La Hermandad de las trece villas del Iregua, als beschermvrouwe Nuestra Señora de la Luz heeft én waarom Zij zo heet. Weet nu in het gehucht
Gallinero, volgens zekere Taracena een Keltische vesting geweest, dat in gebiedje Las Serras het water van de Fuente de la Salud ijzer bevat waarvan men zegt dat het zogenoemde vrouwenkwaaltjes geneest als vrouwen dat water twee opvolgende dagen drinken: gezondheid!
-
In Almarza eindigt
etapa 241. U kunt daar overnachten in posada Cuatro Vientos Voor de avondwandeling genoeg historie, cultuur, godsdienst en/of costumbres. Nu even niet over dat echte relikwie in de kerk, dat de uit Almarza afkomstige ‘zoon’ Don Juan Ramírez, Inquisidor-general is geweest of dat schitterende gebruik Traslado del Arca, de eenakter voor twee dorpen en zes heren met kist.
-
Nu even dit. Net buiten
Almarza en het buurdorp San Andrés de Soria zijn twee ermitas. Die van de Eenzaamheid en de ermita de Los Santos Nuevos, met jaarlijks de gelijknamige romería, de bedevaart. In het verderop gelegen onbewoonde Arguijo is ermita de La Virgen de Villar.
-
En wat?
Gods hand of landmeetkunde?
Die drie ermitas liggen
in één mooie rechte lijn.
-
27-10-2008 17:26:31

No hay comentarios: